subota, 2. siječnja 2016.

TROKUTOVI SA SIROM



Ovu fenomenalnu pitu mi je pokazala moja svekrva. ..ja je cesto pravim,nadam se da ce te je i vi!!

SASTOJCI
500g gotovih kora za pite
1 cvrsti jogurt
4 jaja
casa od jogurta ulja
500g domaceg kravljeg sira
so


 

PRIPREMA
1. Umutiti sir i 2 jaja.Posoliti.
2. Napraviti fil kojim ćemo premazivati kore.Pravi se tako što umutimo
3. zajedno jogurt, 2 jaja i čašu od jogurta ulja. Malo posolite.


 

4. Kore presjecite nožem po sredini. Dobićete manje kore
5. Uzimajte po jednu koru, namažite po čitavoj dužini filom preklopite jedan dio
6. a preko njega zavrnite drugi dio. Dobićete koru dužine oko 25 a širine 8cm.
7. Na jedan kraj u uglu dodajte sir, preklopite malo (kao uši na teci kad se naprave) tako zavrčući i preklapajući pravite trokut. Svaku koru radite ovako dok ne potrošite sir i kore.Ako ostane sira stavite odozgo po trokutovima. Oni se peku 10-15-min. na 200stepeni(ja ih pečem i na šporetu na drva )

Prijatno!!

Moram napisati da trouglovi, njihova velicina i bujnost zavise od jufkica. Odnedavno kupujem Jami jufke-za slane pite ili strudle. Trouglovi jednostavno budu savrseni. Udupla im se velicina,i jako budu fino hrskavi.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar