nedjelja, 3. siječnja 2016.

SAVIJAČA S MAKOM I ORASIMA



Nalik je na međimursku gibanicu,samo bez sira i jednostavnije pripreme...Recept je iz časopisa"Delicije"...
Sastojci
1 paket listova za savijače
15 dag mljevenog maka Dolcela
15 dag mljevenih oraha
20 dag šećera
5 jabuka

 
oko 8 dcl kiseloga vrhnja
2 jaja
šećer u prahu za posip

Priprema
1.
Pripremite kalup oko 40*30 cm,obložite ga pek papirom.Na dno stavite 2 kore.U tankom sloju premažite kiselim vrhnjem pa posipajte polovicom mljevenih oraha i šećerom.
2.

 
Poklopite sa još 2 kore,premažite vrhnjem i posipajte šećerom i ribanim jabukama.Na njih stavite još 2 kore,opet vrhnje i posipajte šećerom i polovicom maka.Postupak ponovite još jednom,dok ne potrošite sve sastojke.Na vrh stavite 2 kore.
3.
Premažite obilno s vrhnjem u koje ste razmutili 2 jaja.Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.Kad se savijača ohladi-obilno je pospite šećerom u prahu.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar