subota, 2. siječnja 2016.

ŠAPICE – Po starom bakinom receptu



Sastojci
500 gr. masti
2 jaja
5 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha


  1 kesica praška za pecivo
po potrebi ( oko 600-700 gr ) brašna ( da se dobije srednje meko testo )

Priprema
1. Mast umutiti penasto da pobeli, zatim dodati jaja i šećer i sve dobro umutiti dok se šećer ne otopi, dodati orahe, prašak za pecivo i brašno, sve dobro umutiti zatim na pobrašnjenoj površini i zamesiti srednje meko testo.


 
  2. Kalupe za šapice podmazati i posuti ih sa brašnom pa puniti sa pripremljenim testom. Napunjene kalupe poređati u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-ak minuta.
3. Pečene šapice uvaljati u prah šećer.

2 komentara:

  1. Solja otopljene masti, solja secera, solja mlev. oraha (kokosa, rogaca), 2 cela jaja,malo praska za pecivo i 3 solje brasna.Puniti metalne modlice.Pecene ostaviti par min da odstoje izvan pecnice potom ih izvaditi i jos tople valjati u prah secer

    OdgovoriIzbriši
  2. Solja otopljene masti, solja secera, solja mlev. oraha (kokosa, rogaca), 2 cela jaja,malo praska za pecivo i 3 solje brasna.Puniti metalne modlice.Pecene ostaviti par min da odstoje izvan pecnice potom ih izvaditi i jos tople valjati u prah secer

    OdgovoriIzbriši