petak, 1. siječnja 2016.

KREMASTI KOLAČ BEZ PEČENJA GOTOV ZA 20 MINUTA



Sastojci:
    fil sa šljivama:
    oko 500 g šljiva
    4 kašike šećera
    4 kašike džema od šljiva
    4 kašike pšeničnog griza
    40 g margarina
      1 vanilin šećer

 
    20 g čokolade
    po ukusu cimeta

  krema:
    900 ml mlijeka
    3 pudinga od vanilije
    7 kašika šećera
    200 g margarina
    250 ml vrhnja za šlag
      i još:
    32 komada petit keksa
    200 ml vrhnja za šlag
    malo bijele čokolade
Priprema:

 
Narezane šljive (ja sam koristila smrznute) i šećer kratko prodinstati, pa dodati džem od šljiva i pšenični griz. Miješati svo vrijeme, dok krema ne dobije gustinu. Maknuti sa vatre, dodati čokoladu i margarin, kao i cimet, po ukusu (može i bez)! Prohladiti!
 U pleh staviti 16 komada petit keksa, pa preko staviti fil sa šljivama.
Preko staviti red petit keksa (16 komada)! Krema: Pripremiti puding od vanilije, pa kad je gotov, maknuti sa vatre. Dodati margarin, pa sve izmiksati. Prohladiti, pa dodati i umućeno vrhnje. Sve dobro izmiksati, pa premazati preko keksa. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
Premazati umućenim vrhnjem za šlag ili šlag pjenom, naribati čokoladu, pa rezati na parčad.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar