srijeda, 30. prosinca 2015.

ZELENI ROLAT



Na pocetku svecanog rucka, ili za posebne prigode, ovaj zanimljivi rolat bice odlican hors-d`oeuvre.
Sastojci
Za rolat
500 g spanaca/spinata
100 g margarina
80 g brasna
4 dl mleka
1 ravna kasicica soli
malo bibera/papra
5 jaja

Nadev
300 g punomasnog sira
300 g praske sunke
2 dl kiselog vrhnja

 
2 kisela krastvacica
malo kuvane sargarepe

Za premazivanje i dekoraciju
200 g majoneza
naribani kackavalj
cvetovi od sargarepe
francuski persun

Priprema
1.
Spanac oprati i kratko blansirati u kipucoj vodi. Ocediti i sitno naseckati.
2.

 
Na otopljenom margarinu, proprziti brasno, dodati spanac, posoliti i sipati hladno mleko uz neprestano mesanje.
3.
Kuvati krem dok se ne zgusne, a zatim ohladiti.
4.
U ohladjenu smesu sa spanacem dodati zumanca i penu od 5 belanaca.
5.
Pazljivo izmesati, sipati u pleh od pecnice oblozen masnim papirom.
6.
Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C, oko 30 minuta.
7.
Pecenu koru staviti preko vlazne kuhinjske krpe i zaviti kao rolat.
8.
Kad se kora ohladi, premazati pripremljenim filom.
9.
Za fil izmesati sir, sitno seckanu sunku i krastavcice, dodati kiselo vrhnje i po zelji malo seckane kuvane sargarepice.
10.
Gotov rolat premazati majonezom, odgore narendati kackavalj i sve dekorisati cvetovima kuvane sargarepe i listicima persuna.
Posluživanje
Rashladiti pre posluzenja i seci na snite. Za neke svecanije prilike posluziti uz slane korpice napunjene salatom, sirom…bice odlicno hladno predjelo.
Bon appetit!

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar