srijeda, 30. prosinca 2015.

UKUSAN RUČAK ZA 30 MINUTA ŠPANSKA TORTILLA

Neizbezna “tortilla”

Sastojci
Broj osoba:
2 osobe
 2 velika Krompira
 1 veliki Crni luk
 2-3 Jaja


    maslinovo ulje
  so
 1 kasicica praska za pecivo (opcijski)
Priprema
U tiganju zagrejati dosta ulja
Proprziti crni luk seckan na kolutove, na tihoj vatri.
Kad budu prodinstani (polugotovi), dodati krompir iseckan na tanke kolutove
Sve to zajedno nastaviti sa przenjem tako da se krompir lepo uprzi sa obe strane. Malo dodatno objasnjenje (koje sam stekla iskustvom) : krompir treba prziti u dosta ulja, tj vise dinstati ga, kada bude gotovo, izruciti to u metalnu cedilicu i odbaciti sav visak ulja. U posebnoj posudi ulupati jaja pa u njih dodati krompir i luk, sve lepo sjediniti pa onda izruciti u teflonski tiganj (s nekoliko kapi ulja), poravnati i peci na umerenoj temperaturi


  Posle nekoliko minuta prevrnuti celu tortilju da bi se upekla i sa druge strane.
Posluživanje
Moj savet je uzeti veci tiganj da bi se lakse okretali krompiri i na kraju i cela tortilja.U jaja se moze dodati i aleva paprika.Ova sa slike ima u sebi i zelenu papriku koja se dinsta zajedno sa lukom. Bilo kako bilo, (meni je) najlepsa dok je vruca…:-) Pa prijatno
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar