utorak, 29. prosinca 2015.

PUNJENI CAPCAKES - pun pogodak za sve čokoladoljupce...




Sastojci
Smjesa za cupcakes:
2 jaja
90 g šećera
1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
100 ml ulja
50 ml mlijeka
100 g Pšenično glatko brašno Podravka
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
20 g Kakaa u prahu Dolcela
naribana korica 1 naranče
Ganash(tamni i svijetli)
120 ml vrhnja za šlag
60 g tamne čokolade 50% kakaa
20 ml vrhnja za šlag
40 g bijele kuverture špar



Priprema
1.
Za pripremu smjese za capcakes samo redom dodajite sastojke u posudu.
Pomiješajte pjenjačom da se sastojci povežu.
Špatulom prođite uz stjenke i dno posude pa još jednom promješajte smjesu.
Ovo je smjesa dovoljna za 12 cupcakesa.
Punite 3/4 kalupa ili košarice.
Pecite na 180C-15 minuta.
Zabodite čačkalicu,ostavite je na sekundu pa izvucite .
Treba izaći čista i capcakes su pečeni.
Ostavite ih 5 minuta u kalupu pa ih izvadite da se ohlade.
Ja sam ih ohladila u hladnjaku.
Negdje sam čitala da tako zadržavaju sočnost,pa ih tako hladim.
2.
Za tamni i bijeli ganash topite čokolade u vrhnju za šlag.
Napisala sam mjeru za tamni i svijetli ganash.
3.
Kad se capcakes ohlade,pilicom odrubite kapice oko 1-1,5 cm duboko.
Napravite udubine koje ćete puniti ganashom.
prvo ljevate tamni,a zatim žličicom po sredini dodavate svijetli ganash.
Čačkalicom radite krugove i dobijate mramorni oblik i šare.



www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar