utorak, 29. prosinca 2015.

MESNA ŠTRUCA S KAJGANOM



Jako fino i lako za napraviti♥

SASTOJCI
1 kg mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
2 jaja
1 žličica soli
½ žličice mljevenog papra



1 žlica Vegete pikant
60 g peciva ili starog kruha
150 ml vode
2 češnja češnjaka

Za kajganu
2 žlice ulja
7 jaja
1 žličica Vegete pikant
1 žličica narezanog svježeg timijana
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanog peršina



PRIPREMA
Mljevenom mesu dodajte razmućena jaja, sol, papar i Vegetu pikant.

Žemlje ili stari kruh narežite na veće komade, prelijte vodom i ostavite stajati oko 5 minuta. Nakon toga, kruh ili pecivo dobro ocijedite i dodajte mesu.

Smjesi dodajte još i protisnuti češnjak. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i pokrivenu ostavite stajati oko sat vremena.

U široj tavi zagrijte ulje, a zatim izlijte razmućena jaja pomiješana s Vegetom pikant.
Kajganu pecite 2-3 minute, a zatim dodajte timijan, vlasac i peršin.
Aluminijskom folijom obložite protvanj veličine 28×20 cm i premažite ga uljem.

Po površini folije rasporedite trećinu pripremljene mesne smjese. Po mesu rasporedite pola količine kajgane. Po kajgani rasporedite drugu trećinu mesa, a po mesu rasporedite preostalu kajganu.

Sve prekrijte preostalom trećinom mesa.
Pomoću folije meso s kajganom savijte u štrucu.

U protvanj dodajte još malo ulja, a zatim štrucu zajedno s folijom pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko sat vremena.

Tijekom pečenja štrucu podlijevajte vodom.
Kad je štruca napola pečena, po želji možete oko štruce rasporediti krumpir, narezan na ploške.

POSLUZIVANJE
S pečene štruce maknite foliju, malo je ohladite, narežite i poslužite uz pečeni krumpir i zelenu salatu.

SAVJET
Mesna štruca jednako dobro prija topla i hladna. Za zaposlene je osobe idealna, a ukoliko se napravi više, drugi je dan, uz varivo, nezaboravna.
Kruh ili pecivo možete zamijeniti s oko 40 g krušnih mrvica i 100 ml mineralne vode.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar