utorak, 29. prosinca 2015.

BRZINSKA PROJA NA ČAŠE




Kako dolazi zima, sezona sarme, podvarka i kuhanog kiselog kupusa, ono sto je obavezno uz sve ove delicije jeste proja. Ovako je ja pravim, a vidjela sam da ovdje ima more slicnih recepata. Naucila sam od svoje majke, jednostavna je i ukusna. Meka i svjeza cak i drugi dan.



Sastojci  6 osoba
Mjera je čaša od 2 dl.
4 čaše Kukuruznog brašna Podravka
2 čaše bijelog svenamjenskog brašna
2 čaše mlijeka
2 čaše kisele vode
1 čaša ulja
2 XL jajeta
2 cajne kasicice secera
1 cajna kasicica soli
1/2 Praska za pecivo Docela



Priprema
1.
Pomijesati sve suve sastojke i izmijesati ih. Dodati mlijeko, ulje, kiselu vodu i jaja i sve dobro zicom izraditi u jednolicnu smjesu.
2.
Tepsiju promjera 30×20 obloziti pek papirom (a mozete je dobro namazati mascu) istresti smjesu i pecu u rerni zagrijanoj na 200*C 30 minuta. Kad je pecena ostaviti desetak minuta da odmori, sjeci na kocke i uzivati uz sarmicu ili kajmak, kao sto sam ja ovaj put. 😀
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar