subota, 31. listopada 2015.

SVAKA DOMAĆICA IMA SVOJ OMILJENI RECEPT ZA KIFLICE, OVO JE MOJ



Sastojci
    100 gr secera u prahu
    260gr brasna (pola ostro, pola meko)
    150gr pecenih mljevenih ljesnjaka
    210gr hladnog maslaca
    1 kasika hladnog mlijeka


      20 gr vanilin secera
    1 kasicica praska za pecivo
    prstohvat soli
    150 gr secera u prahu za uvaljavanje kiflica

 Priprema
    1.
    Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i pustiti da odmori bar jedan sat u frizideru.
    2.
    Nakon sto se tijesto odmorilo, otkidati manje komade, oblikovati ih u kiflice ili utiskivati u kalup.


      3.
    Kiflice peci 12 minuta na 170 stepeni. Pecene kiflice kratko prohladiti u plehu ill kalupu pa ih jos tople uvaljati u secer u prahu!
Posluživanje
Ohladjene kiflice spremiti u limenu kutiju oblozenu masnim papirom. Tako spremljene kiflice ostaju svjeze i do 10 dana.
Izvor: www.coolinarika.com
Svaka domacica ima svoj omiljeni recept za kiflice, ovo je moj. Recept je iz mamine sveske recepata, kiflice sa ljesnjakom ! No comments | [Pin on Pinterest] Sastojci 100 gr secera u prahu 260gr brasna (pola ostro, pola meko) 150gr pecenih mljevenih ljesnjaka 210gr hladnog maslaca 1 kasika hladnog mlijeka 20 gr vanilin secera 1 kasicica praska za pecivo prstohvat soli 150 gr secera u prahu za uvaljavanje kiflica Priprema 1. Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i pustiti da odmori bar jedan sat u frizideru. 2. Nakon sto se tijesto odmorilo, otkidati manje komade, oblikovati ih u kiflice ili utiskivati u kalup. 3. Kiflice peci 12 minuta na 170 stepeni. Pecene kiflice kratko prohladiti u plehu ill kalupu pa ih jos tople uvaljati u secer u prahu! Posluživanje Ohladjene kiflice spremiti u limenu kutiju oblozenu masnim papirom. Tako spremljene kiflice ostaju svjeze i do 10 dana. Izvor: www.coolinarika.com

Pročitajte više na: http://recepti-iz-moje-kuhinje.blogspot.ba/2015/10/svaka-domacica-ima-svoj-omiljeni-recept.html
Zabranjeno je brisanje navedenog linka iznad.To je pravilo ukoliko želite nešto kopirati sa našeg sajta. ©Recepti i Ideje
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook

Nema komentara:

Objavi komentar