subota, 31. listopada 2015.

SPECIJALNO ZA ČOKOLJUBCE: KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM



Sastojci
200 ml mlijeka
1 kašika šećera
1 kašičica soli
2 jaja


  brašno po potrebi
Punjenje
200 gr čokolade za kuhanje
4 kašike vode
4 kašike mljevenog keksa
šećer u prahu
Način pripreme
    U mlakom mlijeku otopite kvasac sa šećerom.
    Umutite jaja, dodajte so i nadošao kvasac pa dodajite malo po malo brašna dok ne dobijete smjesu koju možete mijesiti.


      Ostavite da se udvostuči pa razvucite na pobrašnjenoj podlozi.
    Otopite čokoladu sa vodom i pošećerite po želji.
    Dodajte keks da zgusnete smjesu i punite tijesto pa preklopite drugim dijelom.
    Ostavite da odstoji pola sata pa pržite u vrelom ulju dok ne porumeni.

Nema komentara:

Objavi komentar