subota, 31. listopada 2015.

KROMPIRUŠA DE LUXE DEFINITIVNO NAJPOPULARNIJI RECEPT ZA KROMPIRUŠU U MOJOJ PORODICI



Ovo je moje omiljeno jelo, toplo ili hladno, krumpir, kore, sol, luk i papar ... savršeno !!
Sastojci:
1000 gr oćišćenog krumpira
3 manje glavice luka
3 lista tj šnite puretine
1 žlica soli (to po ukusu ili vrsti suhog mesa)
1 žličica svježe mljevenog papra


  500 gr kora za svijaču (12 listova)
1 jaje
0,5 l kiselog vrhnja
Preljev:
3 žlice maslaca
3 dl vode
1 žličica soliPriprema:
Izdinstajte luk i slaninu na malo masnoće
Oguljeni krumpir zajedno s lukom i slaninom , te začinima, izmiksajte u mikseru
Umutite vrhnje i jaje
Zakuhajte vodu, masnoću i sol i pustite da se malo prohladi…


  Mažite tekućinom koru po koru (ukupno 2), razmjestite krumpir i razmućeno vrhnje s jajem na cca 2/3 površine , zarolajte, premažite još tekućinom i stavite peći na 200 cca 30 minuta
Nakon 30 min. još premažite s tekućinom od masnoće i vode i ispecite do kraja
Oprez sa soli s obzirom ako je domaće suho meso , može malo manje …
Ja sam miksao sastojke, ispalo je super , jer sam bio lijen, vi možete krumpir sitno nasjeckati ili naribati, kao što se obično i radiPosluživanje:
Služite toplo kao glavno jelo uz salatu, kao prilog ili je ukusno i hladno, može biti i predjelo…..

Nema komentara:

Objavi komentar