srijeda, 28. listopada 2015.

INDIJANKE



Sastojci
4 kom. jaja
150 gr. secer
200 gr. brasno
1 prasak za pecivo
Fil
600 ml. mleko
2 kom. puding od vanile
150 gr. margarin
3 zlice secer
1 kasika vanilin ekstrakt
i jos
kakao ili rastopjena cokolada



Priprema
1.
Belanke mutite mikserom malo pa dodajte secer i mutite dok dobijete cvrsti sneg
2.
Dodajte zutanjke jedno po jedno i neprestano mutite
3.
Brasno promesajte sa praskom za pecivo i dodajte u jaja i lagano zlicom umesajte
4.
Pecite na pek papirom tako da testo sipete u kesu i nozicem odrezati ivicu i istisavati u pleh
5.
Pecite oko 5 min. na 200 stupnjeva
6.
Jos vruce premazite filom i ljepite po dve (kao sendvic) slika
7.
Od ostatka fila u koji ste dodale kakao ili rastopjeni cokoladu pravite dekoracije pomocu sprica
Fil..
1.
Puding pripremite na uobicajeni nacin sa 600 ml.mleko
2.
Ostavite da se ohladi ali povremeno promesivajte da vam se ne uhvati korica ili prekrite sa vlaznom prozirnom folijom
3.
Margarin umutite pjenasto sa secerom i promesajte sa ohladenog pudinga i ekstrakta od vanile

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar