ponedjeljak, 28. rujna 2015.

Zapečeni stari hljeb



odličan način da se iskoristi stari hljeb :)))))

Sastojci
potrebno je
10-ak šnita starog hljeba
po potrebi omekšalog maslaca
10-ak kolutova šunke
10-ak kolutova svježeg paradajza
10-ak kolutova crnog luka
po želji dimljene pancete
3 kom jaja
100 g tvrdog sira
malo soli

Priprema
1.
Sve sastojke pripremiti i isjeći na kolutove. Hljeb isjeći i sa jedne strane premazati omekšalim maslacem.
U kalup obložen papirom za pečenje  staviti parče hljeba, šunku, paradajz i luk. Sve ponavljati dok se ne utroše svi sastojci.

2.
Po želji između staviti pancetu.

3.
Jaja umutiti, malo ih posoliti i preliti preko hljeba

4.
preko narendati tvrdi sir

5.
Peći u zagrijanoj rerni na 200 C  20-ak minuta na najnižoj  prečki u rerni da se i sa donje strane fino zapeče. 

Nema komentara:

Objavi komentar