nedjelja, 27. rujna 2015.

ZAPEČENI KROMPIRIĆI NA MOM STOLU BAREM JEDANPUT SEDMIČNO



Uz dodatak pecenju odlicna kombinacija,fali jos salata po zelji i pun pogodak.
Sastojci
880 g krompira
1 crni luk (60 g)
200 ml vrhnja za kuhanje
Vegeta
biber
ulje za kalup (2 velike kasike)
100 g kiselog vrhnja
150 g fita sira
persun
Priprema
1.
Pripremiti cetvrtasti kalup ili po zelji u kome cete peci krompirice,premazati ga sa uljem.
Krompirice sjeci na tanke snite,luk na sto sitnije.
2.
Sad u kalup redjati red krompira,preko zaciniti sa Vegetom,paprikom,malo luka i sve tako dok se sav krompir ne utrosi.
3.
Oba Vrhnja pomjesati,dobro vilicom izraditi da se fino sjedini,dobije fina kremasta smjesa.
Tome sad dodati izdrobljeni Feta sir,zaciniti sa biberom,vegetom,persunom dobro izmjesati opet pa to preliti preko spremljenih krompirica.
4.
Peci na 200°C 45 minuta.
Po zelji moze se dodati 100 g graska izmedju krompirica,ili mrkva.

Nema komentara:

Objavi komentar