srijeda, 30. rujna 2015.

SILVINA SPIRALNA TORTA! EVO OVAKO, DA NE PRETJERUJEM, SAMO ĆU REĆI, SAVRŠENO, SVA ČULA SU MI UŽIVALA U OVOM OKUSU, I NIKAD PRIJE NISAM PROBALA NEŠTO SLIČNO.



SASTOJCI
KORA
150 grama keksa ( ja sam stavila petit)
100 grama rastopljenog margarina
Bazni nadjev:
1 kilogram svježeg sira
3/4 šalice šećera

 
6 jaja

BIJELIO DIO
300 grama bijele čokolade
1/3 šalice vrhnja za šlag
1 žlica gustina
Tamni dio:
300 grama čokolade za kuhanje
1/3 šalice vrhnja za šlag

PRIPREMA
1.

 
Izmrvite kekse i pomiješajte sa rastopljenim margarinom. Stavite u kalup za tortu i ispecite na 200 stupnjeva 7 minuta.
2.
Izmješajte sir sa šećerom i jajima i podijelite na dva dijela.
3.
Rastopite obje vrste čokolade i pomiješajte sa navedenim sastojcima.
4.
Dodajte bijelu čokoladu u jedan dio sirne mase a crnu u drugi dio.
5.
Stavljajte naizmjenice u kalup po sistemu zebre ( ja sam po stavljala svaku boju u jedno tri navrata.
6.
Stavite peći 10 minuta na 200 stupnjeva, a zatim smanjite na 120 i pecite sat vremena.
7.
Nakon sat vremena isključite pećnicu i ostavite još dva sata da stoji u njoj.
8.
Nakon dva sata preselite u frižder i držite bar deset sati, (ja sam 13 sati
9.
držala), pa skinite okvir od kalupa i uživajte u ovoj predivnoj deliciji.
10.
Šalica je 2, 5 dcl.
11.
Kalup za tortu je 24 cm.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar