ponedjeljak, 28. rujna 2015.

Pohana parmezan piletina




sočna piletina u debelom i slasnom omotaču od jaja i svježe ribanoga parmezana

 
 
Sastojci  4 osobe
600 g pilećeg bijelog mesa
50 g svježe ribanog parmezana
3 jaja
4 velike žlice mlijeka
3-4 velike žlice oštrog brašna
Vegete Twist za piletinu
ulje za prženje
sol, biber po potrebi

Priprema
1.
Pileće bijelo meso vodoravno prerežite da dobijete šnicle srednje debljine, ja sam 2 debela bijela mesa po dva puta prerezala da dobijem ukupno 6 šnicli. Začinite ih s Vegetom Twist za piletinu.
 
2.
Umutite jaja, dodajte mlijeko, soli i bibera te naribajte parmezan, sjedinite vilicom.
U plići tanjur stavite brašno pa šnicle prvo stavite u njega, a zatim u smjesu jaja i parmezana.

3.
Pržite u zagrijanom ulju sa svake strane po 3-5 minuta na srednje jakoj vatri.
Na kuhinjskim papirnatim ručnicima ocijedite od viška masnoće.
Posluživanje
Recept je sa stranice Lecker.de uz manje izmjene.

Nema komentara:

Objavi komentar