ponedjeljak, 28. rujna 2015.

MUNCHMALLOW TORTA



Prelijepa torta i lagana za napraviti
Sastojci
    Piskota: x 2
    5 belanaca
    5 kas. secera
    50 g. mlevenih orasa
    2 kas. brasna
    malo praska za pecivo
    malo rendane limunove korice
    Fil:


      10 zumanaca
    3 pudinga od vanile
    1 kas. brasna
    1 vanil secer
    250 g. secera
    7 dl mleka
    250 g. margarina
    Jos:
    20 kom. munchmallow-a
    200 g. slaga
Priprema
    1.
    Na ovaj nacin pripremiti 2 piskote: Umutiti belanca sa secerom, dodati mlevene orase, brasno, rendanu limunovu koricu i prasak za pecivo pa sve lagano izmesati i peci nekih 10-15 min. na 200C. Postupak jos jednom ponoviti da bi imali 2 piskote.
    Za fil odvojiti jedan deo mleka i pomesati sa pudingom, brasnom i zumancima. Najbolje je izraditi mikserom da nema grudvica. Ostatak mleka staviti kuvati sa secerom i vanil secerom pa kada prokuva ukuvati puding i mesati dok se masa ne zgusne. Fil ohladiti pa u njega dodati margarin i izraditi mikserom da postane gladak. Zatim fil podeliti na 2 dela.


      Munchmallow treba odlepiti, tako sto ce se odvojiti penasti deo od keksica. Pa taj keksic dobro izmrviti rukama i umesati u jedan deo fila a drugi deo fila ostaje zut.
    Slag umutiti sa kiselom vodom.
    Redjati: piskota - braon fil - penasti deo munchmallow-a - zuti fil - slag.
Posluživanje
Torta je veoma cvrsta i jako lepo izgleda njen presek. Po pravom receptu u nju idu 24 kom. munchmallow-a ali ja nisam imala takvu tepsiju pa sam pekla u okrugloj modli za tortu i bilo mi je potrbno 20 kom.
http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar