subota, 26. rujna 2015.

Knedle sa čokoladom




Odavno se kod nas pravi sa šljivama, još su bolje sa čokoladom, bez krompira.

 


Sastojci
250ml pola voda, pola mleko
prstovat soli
50g maslaca ili margarina
100g brašna
100g pšeničnog griza
1 jaje
šljive, kockice čokolade



Priprema
1.
Mleko, vodu, so i maslac staviti da provri, u provrelo usuti brašno i griz. Fino izmešati, skloniti sa ringle. U prohlađeno dodati jaje i dobro izmešati ručno varjačom.
2.
Sto posuti sa brašnom i urolati u veknu. Odvajati parče po parče i praviti knedle. Staviti šljivu ili kockicu čokolade, može i euroblok.
3.
Stavljati ih u kipuću vodu i kuvati dok ne isplivaju. U međuvremenu spremiti griz ili prezlu na dosta ulja, pržiti dok blago ne porumeni i dodati oko 2 kašike šećera, vaditi knedle i uvaljati ih u prezlu koja je svo vreme na blago uključenoj ringli.
4.
Od ove mere izađe oko 11-13 knedli, za veću količinu poduplati meru. Ja napravim trostruku meru. Recept je bolji sa pola brašno pola griz.
5.
NAPOMENA: Pšenični griz nije onaj za bebe.

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar