subota, 26. rujna 2015.

Straćatela torta-nepečena




Za mojih 4 godine sa vama, za mnogo lepog druženja, vaših dobrih recepta, i puno, puno dragih i dobrih duša koje su na ovoj stranici... straćatela torta, lagana i finog ukusa...

 

Sastojci
Podloga: 450gr mlevene plazme
40gr čokolade u prahu
150gr margarina ili maslaca
120gr mleka
50gr mlevenog lešnika
Fil: 500ml jogurta
500ml slatke pavlake
100gr šećera
20gr želatina+10 kašika vode
20gr vanil šećera
200gr crne čokolade
Ganaš glazura: 200 ml slatke pavlake
200gr čokolade

Priprema
1.
Podloga: Maslac otopiti, i sjediniti sa plazmom, čokoladom u prahu, mlekom i mlevenim lešnikom. Dobro izraditi i staviti u kalup od 28 cm (ova količina je taman za taj kalup)

2.
Fil: Dobro umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ostaviti je sa strane.
Izrendati na krupno crnu čokoladu.
Želatin i vodu pomešati i otopiti na tihoj vatri (ili u mikrotalasnoj na 30s).
Zatim, želatin dodati u jogurt, promešati i odmah sjediniti mikserom sa umućenom pavlakom i izrendanom čokoladom.
Preliti preko podloge i sve lepo izravnati. Ostaviti u frižider dok glazura ne bude gotova.

3.
Ganaš glazura: Slatku pavlaku polako zagrejati (ali da ne provri) i dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i dobro sjedini sa pavlakom (najbolje je mešati sa žicom). Preliti preko torte i ostaviti na hladnom da se dobro stegne.

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar