četvrtak, 3. rujna 2015.

COKOLADNE OBLANDE SA BRUSNICAMA PROBAJTE



Mmmmm...od sad nase najomiljenije i najbolje.

SASTOJCI
• 400 ml mljeka
• 200 g butera
• 150 g secera



• 200 g cokolade
• 1 vanilin secer
• 50 g suhih brusnica
• 350 g mljevenog keksa
• 200 g mljevenih ljesnika
• 20 g griza



PRIPREMA
U serpici sjediniti zajedno mljeko,secer i buter narezan na listove.
Staviti na stednjak,pa kad se pocelo zagrijavati dodati griz,cjelo vrjeme mjesati zicom da se sve fino istopi.
Maci sad sa stednjaka.

Dodati tome sitno sjeckanu cokoladu,vanilin secer i opet dobro mjesati zicom da se sva cokolada istopi.
Ostaviti 10 minuta da odstoji.

Sad dodati tecnoj smjesi mljeveni keks,ljesnike i sitno sjekane brusnice.
Dobro izmjesati i pustiti da stoji,ne da se skroz ohladi,vec da bude mlako i time premazivati listove oblandi.
Kad ste filovali preko staviti nesto tesko da bi se fino sljepio fil za listove.
Ostaviti oblandu da se dobro ohladi...najbolja je kad prenoci i sjeci na kocke ili po zelji.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar