nedjelja, 30. kolovoza 2015.

PITKI! KOLIKO SU MEKANE, UKUSNE I FINE OVE PITKE NE MOGU VAM RECI, PREPREDOBRE SU :D



Ovaj sam recept nasla na bugarski sajt, na koji tacno ne secam se vise… bugarke su fantasticne kuvarice,

SASTOJCI
2 i 1/2 zlicice suhi kvasac
50 ml mlako mleko
1 zlica med
3 zlice maslinovo ulje
1 zlicica soli
250 ml kiselo mleko
500 gr. brasno (plus,minus,zavisi od mleka)
Maslac


70 gr. maslac
2-3 cesnja cesnjaka
1 zlicica kopar
2 zlice iseckan persun
jaje za premazivanje

 
PRIPREMA
1.
Najpre izradite maslac koji cete promjesati sa istucanim cesnjakom, koparom i persunom. Sve dobro izmesite i napravite kobasicu koju cete staviti u zamrzivac.
2.


Kvasac promjesajte sa medom i mlekom i ostavite ga na 15 min.
3.
Posle dodajte ulje, kiselo mleko, sol i postepeno brasno dok se ne umesi mekano ali ne ljeplivo testo.
4.
Ostavite ga pola sata.
5.
Od testa napravite 12 loptica koje cete narediti u malu podmazanu tepsiju i ostavite ih pokrvene pola sata.
6.
Izvadite maslac iz friza i podelite ga na 12 dela. Svaki deo utisnite jako u svaku lopticu.
7.
Odokolo premazite ih jajetom i stavite da se pece u pecnicu na 220 C najvise12-15 min.
8.
Kada ih izvadite iz pecnice, pokrijte ih krpom i ostavite da se malo ohlade…

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar