ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

PALAČINKE MEKANE KAO DUŠA: RECEPT KOJI UVIJEK USPIJEVA



Mekane palačinke lako je postići uz malo mineralne vode i ruma
    "Priprema palačinki trebala bi biti jedan od najjednostavnijih pothvata u kuhinji, no brojnima zadaje glavobolje"
Sastojci za palačinke:
- 3 jaja
- 250g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
- 350 ml mlijeka

 
  - 1 dcl mineralne vode
- malo soli
- 2 žličice ulja
- pola žličice ruma>>Namaz za palačinke i vafle
Priprema palačinki:
1. Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte.

 
  2. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja.
3. Ukoliko vam se smjesa čini gusta razrijedite je mineralnom vodom.

Nema komentara:

Objavi komentar