petak, 28. kolovoza 2015.

MILKA KOCKE S LJEŠNJACIMA! MAGIČNA KOMBINACIJA



SASTOJCI
biskvit s lješnjacima (x 2)
5 bjelanaca + žlica limunovog soka
100 g šećera
90 g prženih mljevenih lješnjaka
20 g oštrog brašna
2 žlice ruma
1 žličica praška za pecivo
pola žličice allspice (može i začin za medenjake)

BIJELI BISKVIT
5 bjelanaca + žlica limunovog soka
100 g šećera
70 g mekog brašna
3 žlice ulja
2 žlice ruma
1 žličica praška za pecivo
1 žličica arome vanilije







ZA NATOPITI BISKVITIĆE
200 ml mlijeka
1 žličica arome vanilije
3 žlice dulce de leche
3 žlice ruma

KREMA
1,2 l mlijeka
1 žličica arome vanilije


3 žlice dulce de leche
200 g bijele Milke
150 g šećera
15 kom žumanaca
180 g škrobnog brašna
0,5 l vrhnja za šlag
5 žlica ruma
2 kom instant želatine fix

PRIPREMA
1.
Za biskvit od lješnjaka istući čvrst snijeg od bjelanaca, dodati šećer i limunov sok; još kratko tući. Umiješati sve suhe sastojke i promiješati kuhačom dok se ne sjedine sa snijegom. Na kraju dodati rum i još jednom kratko izmiješati. Premazati smjesu po limu za pečenje (32×34cm) obloženim papirom za pečenje. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C – paziti da kore ostanu svijetle! Ponoviti postupak sa drugom korom od lješnjaka te trećom, bijelom korom.
2.
U mlijeku rastopiti bijelu čokoladu, dulce de leche i aromu vanilije; zahuhati sve ostale sastojke. Žumanca prethodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mlijeka, potom umiješati šećer sa škrobnim brašnom.

 





3.
Kuhanu kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti; dobro ohladiti.
4.
Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati ga u prethodno razrađenu kremu, umiksati rum i instant želatinu. Kremu podijeliti u 3 jednake zdjelice i filati kore – bijela ide u sredinu. Ne zaboravite natopiti kore ovim finim preljevom :)
5.
Sutradan dobro rashlađen kolač razrezati nožem uronjenim u vrelu vodu i užiiivatiii :)

coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar