petak, 28. kolovoza 2015.

DOMAĆE KREM BANANICE BOLJE OD ORGINALNIH PROVJERITE...



Savetujem da probate jer se brzo spremaju a ukus je skoro identican ako ne i bolji...
Sastojci
    za smesu
     600 gr šećera
     30 gr (3 kesice) želatina
     300 ml vode

 
       1 ekstrat od banane
    za preliv
     150 gr čokolade
     malo putera
     malo ulja

Priprema
    600 gr šećera skuvati sa 200ml vode dok se ne rastopi šećer, nekih 4, 5 minuta.
    u 100ml vode istresti 3 kesice želatina
    kada se šećer istopi taj sirup nasuti u plastičnu posudu i dodati natopljeni želatin.

 
      tu smesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta. U to dodati ekstrat od banane i jos malo promutiti. (mogu se dodati i 2 ekstrata ukoliko želite jači ukus banane, ja stavljam 2 jer vise volim jači ukus).
    smesu razliti u uljem podmazan pleh
    kada se ohladi iseći na kocke i preliti topljenom čokoladom. Kolač se može preliti i pre sečenja ali ja ga prvo isečem da bude preliven sa svih strana.
    Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar