ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

ČOKOLADNO SAVRŠENSTVO

Čokoladno savršenstvo

Što da kažem, čokolade ko u priči. Fino, mekano, sočno… mmm…..navalite! :))
Sastojci
    Biskvit
    6 jaja
    6 žlica šećera
    6 žlica glatkog brašna
    3-4 žlice kakaa
    1 dl ulja

      1 dl mlijeka
    1 prašak za pecivo

    Krema
    800 ml slatkog vrhnja za kuhanje
    300 g čokolade za kuhanje

Priprema
    1.
    Od bjelanjaka istučemo snijeg i stavimo ga u hladnjak.
    2.
    Umutimo žumanjke i šećer te dodamo ulje.
    3.
    Brašno, kakao i prašak za pecivo izmiješamo, a onda naizmjence s mlijekom dodajemo žumanjcima.
    4.

      Na kraju umiješamo snijeg od bjelanjaka.
    5.
    Izlijemo u posudu (okrugli kalup za tortu) i pečemo oko pola sata.
    6.
    Gotovo prelijemo vrućom kremom od kuhanog slatkog vrhnja i čokolade za kuhanje. Slatko vrhnje pustite da zakipi te ukuhajte otopljenu čokoladu.
    7.
    Stavite u hladnjak na 2-3 sata i zatim poslužite.

Posluživanje

Kad se biskvit ispeće, ne otvarajte kalup jer je krema rijetka, otvorite ga prije posluživanja kad se krema stisne.
http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar