utorak, 28. srpnja 2015.

VRLO INTERSANTNA I OSVJEŽAVAJUĆA BAKLAVA SA GRIZOM KOJU BI TRBALI PROBATI

Baklava sa grizom

Na nagovor dveju prijateljica stavila sam recept, ko voli nek izvoli, odlicna je

Sastojci

    500g tankih kora
    mera casa od 2dl
    6 jaja
    1,5 casa secera
    1,5 casa ulja
    1,5 casa jogurta

 
      1,5 casa griza
    1 prasak za pecivo, 2 vanil secera
    sirup
    1200ml vode
    700g secera
Priprema
    1    Skuvati sirup, i ohladiti.
    2.
    2     Umutiti jaja sa secerom, pa dodati ostale sastojke.
    3.
    3     U nauljen pleh slagati kore, i svaku premazati filom, imam malu kutlacicu, i otprilike jednu ipo sipam na svaku koru.
    4.
    4   Kad zavrsite sa svim korama, premazite i  gornju koru, dobicete lepu rumenu  koricu.

      5.

      5    Seci na kocke, i peci na 170-180 stepeni dok ne porumeni.
    6.
    6     Pecenu baklavu postepeno zalivati sirupom.Mozete dodati i limun kao dekoraciju, pa ko voli nek sebi iscedi .
Posluživanje
Dobro ohladiti i ruckati, prijatno.
Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar