utorak, 28. srpnja 2015.

ROLADA KATICA TOPLO PREPORUČUJEM



Fina i jednostavna..


  Sastojci

    Biskvit:
    3 x 1 jaje
    3 x 30 g brašna
    3 x 30 g kristal šećera
    3 x pola supene kašike vode
    3 x pola supene kašike ulja
    3 x pola kafene kašike praška za pecivo

 
    Krema:
    2 jaje
    100 g šećera
    100 g čokolade za kuvanje
    200 g putera ili margarina

    Čokoladni preliv:

      2 dcl mleka
    200 g čokolade za kuvanje
    100 g šećera
    100 g margarina ili putera
    200 g rendanog kokosa


  Priprema
    1.
    Kore:
    Ispečemo tri tanke  kore .Veličina tepsije 32 x 22.
    2.
    Krema:
    Stavimo iznad pare zdelu sa jajima i šećerom,mešamo dok se ne zgusne malo,zatim ulijemo i prethodno otopljenu čokoladu.Skinemo sa vatre i ostavimo da se krema ohladi zatim umiksamo margarin ili puter.Stavimo u frižider da se krema malkice stegne.
    Kremu podelimo na tri dela.

      3.

      Krajeve biskvita izravnamo odn.odsečemo nožem.Namažemo kremu ravnomerno.
    Ravnomerno isečemo na šest delova i svaki deo urolamo u rolat.Stavimo u frižider da se stegnu.
    4.
    Umakamo u kremu od čokolade pa ih valjamo u rendani kokos.Stavimo ih nazad u frižider da se stegnu.
Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar