srijeda, 29. srpnja 2015.

PužoLINO





zgleda komplikovano za napraviti,ali nije. Jako dekorativni,mekani,mirisni,slatki puzici sa lino ladom nougat kremom. Obozavacete ih :)


Sastojci
testo
600g brasna
3dl mleka
1dl mlake vode
1 kvasac
1kasikica soli
1kasika secera
1dl ulja
1 jaje
premaz
400 Lino lade nougat By Podravka
1 jaje

Koristili smo

Lino lada nougat
Priprema
1.
U dublji sud staviti oko 500g brasna,dodati so,secer i jaje.
Promesati varjacom.
U toplo mleko staviti 1 kasiku brasna i kvasac,ostaviti 10-ak minuta,pa dodati u brasno,dodati,ulje i vodu i zamesiti,dodavati brasna.
Testo mora da bude mekano,ali ne lepljivo.
Ostaviti na toplom pola sata ,(moze i duze) pokriti krpom.Testo treba da nadodje.
Kada se testo odmorilo podeliti na 3 jufke i urolati ih rukama u hzlepcice kao na slici.

2.
Iseci na jednake snite,neka budu velicine jajeta.
Od svake napraviti lopticu.

3.
Svaku lopticu razviti tanko oklagijom.

4.
Staviti kasiku linolade,koja ne sme biti tvrda(ja sam teglicu stavila malo u mikrotalasnu da omeksa.

5.
Uzeti kolut sa jedne i druge strane i preklopiti.
Prstima sastaviti sa svih strana.

6.
Kada ste sastavili ,stavite na sto i lagano razvaljajte oklagijom u palacinku,ne previse tanko(unutra ce se krem takodje rasporediti.

7.
Nozem za pizzu seci kose linije po sredini palacinke .Prorezi neka budu blize jedan drugom,manje razmake praviti.(kao na slici)
Kada to uradite,okrenite palacinku na drugu stranu.

8.
Od kraja tanko motajte u rolat.

9.
Na kraju smotajte da bude kao puzic.

10.
Poredjajte u pleh oblozen pek papirom,premazite umucenim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta.
Treba samo da porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar