utorak, 28. srpnja 2015.

NAJMEKŠE KROFNE KOJE SVAKI PUTA USPIJU

Krofne

Sastojci

    1/2 kg. belo glatko brašno
    1/2 kg. ostro brašno
    1/2 l. mlijeka
    2 kocke svježeg kvasca
    100 gr. šečera
    7 žumanjca

      2 kesice vanilin šečer
    1 dcl. ulja
    1/2 dcl. ruma
    1/2 istisnut sok od limuna
    prstohvat soli

 
Priprema
    1.
    Ove krofne su jako popularne kod nas...jer se tjesto ne reže modelom i prave se rukama u vidu loptica,a i brže se naprave i jaaako lepo narastu kao balončići i unutra su prozračne i puhaste i nisu nabijene i guste.Samo morate sljediti uputstva i mjere tačno kao što je napisano.
    Oduzmite od predviđeno mlijeko i stavite kvasac sa malo šečera i žličicu brašna da naraste.
    2.
    Svi koji imate robot miksere tjesto miksajte u njemu 10 min, izvadite vani i dodajte malo brašna da vam se ne ljepi i da oblikujete tijesto , a ostali koji nemate kao ja izmjesite tijesto rukama 10-15 min.
    Žumanjca,šečer i vanilin šečer izmiksamo.Dodamo rum i ulje, miksamo postepeno i dodjemo sok od limuna, soli, rastvoreni i narasli kvasac, mlijeko i oba vida brašna.
    3.
    Zatim tjesto izmesimo kao što u korak 2 piše i izvagajte i isecite komadiče od 80 do 100 gr. veličine.Ruke malo nauljite i oblikujte loptice.

      4.

      Na pek papir po kojem potresete brašnom poređajte kuglice na rastojanje i ostavite ih da narastu od 40 min - 1 sat i ako treba i više, što više stoje to su bolje, dok ne narastu još 2 puta veće.
    Sagrejte veću količinu ulja na minimalnu temperaturu, i provjerite kada je ule gotovo tako
    što stavite jedan komadić kruha i ako zacvrči onda možete pržiti krofne.Krofne stavljajte na prženje sa gornjom stranom na kojoj su narasle, tako da gornja strana dođe u ulju nadole. I tako što kad su gotove sa jedne strane ,ih okrenete i pržite sa druge strane.
    Rešetkastom žlicom ih vadite i stavite na kuhinski papir da se ocjede i ohlade.Punite ih špricem sa prethodno zagrejanom marmeladom od marelica ili kremom od vanilije i potresite sa prah šečer.
    Izađu oko 22-24 krofni.
    5.
    Da znate da je plin na minimum i ulje ne ključa, nego polako se od temperature prže polako.Nemojte da pojačavate iako se vam čini kao da miruju.
Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar