srijeda, 29. srpnja 2015.

KOLAČ SA BRESKVAMA





Mekan i okusan kolač.



Sastojci
4 jaja
25 dkg šečer
25 dkg brašno
1 dcl ulje
1 dcl voda
1 vanilin šečer
1 pecelni prašak
breskve
1 -2 žlici maka

Priprema
1.
Odvojiti beljance od žumanca.
Iz beljanca napraviti čvrsti sneg. Na kraju dodati malo šečera.
Žumance, šečer i vanilin šečer dobro izmiksati, dodati ulje i vodu i još malo promešati. Dodati još brašno , promješano sa pecilni praškom.
Na kraju lagano umješati sneg od beljanca.

2.
Masu podjeliti na 2 dela. U jedan dio staviti mak i jednu žlicu mljeka. Pekač namazati maslacem i pusuti brašnom. Masu sa makom izliti  u pekač.
Peči 10 min na 170 C, da se napravi skorjica. Izvaditi iz pečnice i posuti sa  1/2 breskvama, koje se nareže na kockice. Na breskve izliti drugu polovicu mase i po vrhu dati preostale breskve. ( breskve sam posula sa mrvicama od kruha). Staviti u pečnicu još za 25 min.

Nema komentara:

Objavi komentar