nedjelja, 26. srpnja 2015.

DUNAVSKI VALOVI! NADAMO SE DA ĆE VAM OVAJ SLATKI PLES BITI UGODAN I DOK GA PEČETE I DOK GA KUŠATE


Dunavskim valovima ono nešto više od svakidašnje slastice daje upečatljivo ime što priziva istoimeni, jedan od najpopularnijih bečkih, a svakako Straussovih valcera. Nadamo se da će vam ovaj slatki ples biti ugodan i dok ga pečete i dok ga kušate.

SASTOJCI
Za tijesto:
6 jaja
250 g šećera
160 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
160 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
250 g maslaca

 
1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
100 ml mlijeka
2-3 žlice kakaa u prahu
malo Cimeta mljevenog Podravka By Podravka
500 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka ili 500 g svježih višanja bez koštica By Podravka

ZA KREMU
750 ml mlijeka
2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela By Podravka
2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
200 g maslaca

 
2 žlice šećera u prahu

PRIPREMA
1.
Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
2.
Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.
3.
Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C.
4.
Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi.
5.
Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu.
6.
Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Tako pripremljeni kolač narežite na kocke ili rombove i poslužite.

Savjet
U sezoni višnje iz kompota možete zamjeniti svježim trešnjama.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar