utorak, 28. srpnja 2015.

AJVAR PO BAKINOM RECEPTU! TRADICIJA OD 50 GODINA! U OVOM RECEPTU IMA JEDNA TAJNA SAZNAJTE KOJA!



Svi mi pravimo ajvar,na ovaj ili onaj nacin.U Makedonji u zavisnosti od regije tako i prave ajvar.Ovo je recept od moje bake po oca, i kod nas se pravi na ovaj nacin vec 50 god, i vise.Meni je nasladgi….a objavljujem ga za mlade narastaje koji dolaze.
SASTOJCI
20 kg crvene mesnate parike
15-20 patlidgane,srednje velicine
2 lit ulje
so
za ljuti ajvar

 
2 kg ljute vezane paprike

PRIPREMA
1.
Paprike ispecemo, oljustimo i dobro ocistimo od semena
2.
Patlidgane takodge ispecemo, oljustimo i dobro ocistimo.
3.
Ostavimo ih preko noci da se cede
4.
Ujutru sameljemo paprike i patlidgane, na masinu za meso*oni koji vole ljut ajvar zajedno samelju i vezane paprike koji ne mora da su peceni*
5.

 
Stavimo samo litar ulja ,da se zagrije i sipamo paprike i patlidgane da seprzu.
6.
Prilikom przenja sipate ponovo ulje.neki patlidgan vise prima ulje, a neki manje, pa stoga to je odokativno
7.
Mesajte non-stop kako ne bi zagorilo.
8.
Kada prilikom mesanja pocinje da ostaje vidljiv trag, posolite po ukusu, przite jos petnaesetak min.
9.
Vruc ajvar skupla se u vruce tegle
10.
Dobar tek

Posluživanje
Moja baka je uvek govorila da na 1 kg crvene mesnate paprike dolazi jedan crni patlidgan,sredne velicine, i da je to tajna njenog ajvara

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar