utorak, 30. lipnja 2015.

Vanilija cheese cake




Vrlo jednostavan kolac od sira, sa vec unaprijed odradjenom dekoracijom, osvojit ce vas na prvi pogled. Idealan je za manje spretne ruke, kad je u pitanju dekoracija!

Sastojci
podloga
200 gr keksa za podlogu
70 gr omeksalog putera
dekoracija
150 gr keks, sa motivom
krema
600 gr philadelphia krem sir
200 gr secera
1 supena kasika vanilija extrakta
4 kom jaja
korica limuna

Priprema
1.
200 gr keksa (bilo koji keks) pretvorite u mrvice. Dodajte 70 gr omeksalog putera i sjedinite. Istresite u pripremljeni kalup za tortu i dobro ga utabajte na dno, ne na stranice kalupa.
Okolo poredajte keks, sa motivom je interesantniji, a u sredinu istresite umucenu smjesu od jaja i sira.

2.
Sir i secer mutite uz  dodavanje, s vremena na vrijeme, jaje po jaje. Na kraju dodajte limunovu koricu i vaniliju. Sjedinite i istresite u kalup.

3.
Ubacite u prethodno zagrijanu rernu na 170 c i pecite oko 55 minuta. Ostavite kolac u izkljucenoj rerni desetak minuta a potom ga izvadite, skinite obruc i prebacite na stalak za torte.


4.
Dekorisati mozete i slagom, nije obavezno.

Posluživanje
Kalup za tortu oblozite pek papirom. Peceni kolac stavite na tacnu za tortu zajedno sa dnom od kalupa. Lagano izvucite prvo dno kalupa a potom i papir ispod torte!

www,coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar