petak, 26. lipnja 2015.

Tri leće

Tri leće




Omiljeni kolac mog dragog...ovde postoji par recepta, mada su malo drugaciji! Evo i moje verzije!  Zove se tri lece jer bi trebao da sadrzi 3 vrste mleka, moj se pravi od dve al je odlican u svakom slucaju! Podseca na koh, al po MENI lepse i kremastije!



Sastojci
kora
6 kom jaja
150gr secera
150gr brasna
1/2kesice praska za pecivo
preliv
500ml slatke pavlake
800ml mleka
6 kasika secera
preliv od karamele

Priprema
1.
Umutiti belanca sa secerom(150gr) u cvrst sneg, pa lagano dodavati zumanca, jedno po jedno...
Brasno pomesati sa praskom za pecivo pa kasikom lagano sjediniti sa umucenim jajima.
Pleh 20x30 obloziti papirom za pecenje, sipati testo.
Peci 20min na 200c
2.
Pecenu koru ohladiti pa izvaditi iz pleha, odvojiti od papira, okrenuti naopako pa je izbockati.

3.
U pleh u kome se pekao kolac sipati slatku pavlaku, pa vratiti koru

4.
U mleko razmutiti 6 kasika secera, pa sipati preko kore

5.
Kolac ostaviti da se ohladi i upije mleko.
Preliti ga karamelom i uzivati!!
Posluživanje
Kolac je jos bolji sa domacim prelivom od karamele, a dobar je i sa cokoladnim topingom!

Nema komentara:

Objavi komentar