četvrtak, 25. lipnja 2015.

TORTA NAD TORTAMA





Poklanjam ovaj recept svim divnim ljudima ovde, da kroz njega nastavi da ziviuspomena na nju koja mi ga je dala, a koje nema u mom zivotu vec 10 godina.U ovoj torti uzivamo 20 godina, nezaobilazna je i nezamenljiva, stoji uz rameReformi, Grilijas i ostalim klasicima, kad je probate postace deo i vasegzivota. Ovaj put u cast mog rodjendana i svih vas koji ste mi ga ulepsali svojimcestitkama.
SASTOJCI
ZA KREM
3 x 5 belanca
3 x 10 kasika secera u prahu
3 x 5 kasika mlevenih oraha
3 x 2 kasika brasna

ZA KREM
1 litar mleka
15 zumanaca
10 kasika secera
9 kasika brasna

 

250 gr secera u prahu
250 gr margarina/maslaca
150 gr mlevenih oraha
malo mleka da se popare orasi
200 gr cokolade


3 kesice slag krema od vanile
200 ml mleka ili kisele vode za slag krem

PRIPREMA
Napraviti 3 korice od po 5 belanaca, 10 kasika secera u prahu, 5 kasika oraha i 2 kasike
brasna. Brasno i orahe pomesati i lagano varjacom umesati u umucene belance. Peci na
180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pecene pokriti ih krpom dok spremate
krem.

  2.
Krem : 7 zumanaca pomesati sa 10 kasika secera i 9 kasika brasna i skuvati krem u 1l
mleka.
Umutiti 8 zumanaca sa 250g prah secera. Posebno umutiti 250g margarina, pa izmesati
sa umucenim zumancima i sve izjednaciti sa ohadjeniim kremom.
1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlekom (potrebno je malo mleka da
bude kasasto). U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene cokolade na skroz slaboj vatri.
3.
Umutiti 3 slag krema od vanile sa mlekom ili kiselom vodom i filovati: kora, slag, crni
fil, kora, slag, beli fil, kora, slag, crni fil. Staviti slag po ivicama. Ja stavljam crni fil jer
ga ima najvise.

Posluživanje
Torta je toliko kremasta da se kore jedva osecaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede
jer je lepsa od bilo koje cokolade ;)

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar