ponedjeljak, 1. lipnja 2015.

LEŠNIK GNEZDA! ISTINSKI LJUBITELJI LEŠNIKA, BICE ODUŠEVLJENI UKUSOM OVIH NEPEČENIH, SITNIH KOLAČIĆA!






Tako se lako pripremaju a budu tako lepi i dekorativni...Idealni su za svečane prilike jer mogu da se pripreme nekoliko dana ranije.... ;))
SASTOJCI
2 dl vode
200 gr. secera
150 gr. margarina
100 gr. cokolade

 

150 gr. mlevenih pecenih lesnika
250 gr. mlevenog keksa
mleveni lesnik, nutela

PRIPREMA
Staviti vodu, secer, margarin i cokoladu u serpicu pa na laganu vatru da provri. Skloniti sa sporeta i dodati keks i lesnike.
Kada se masa ohladi, vlaznim rukama formirati kuglice, uvaljati kuglicu u mleveni lesnik a zatim palcem napraviti udubljenje na kuglici. Sipati nutelu u spric za ukrasavanje i puniti gnezda. Ostaviti na hladnom da se dobro rashlade, po mogucnosti, preko noci.

 

Da biste ubrzali pripremu, smesu za gnezda možete staviti u zamrzivač, čim se dobro rashladi i počne da se steže, izvadite je i kuglice će se lakše oblikovati. Ili, možete je napraviti nekoliko sati ranije, ostaviti u frižider i kasnije oblikovati gnezda.
Posluživanje
Gnezda su lepsa ako se naprave nekoliko dana ranije, da se lepo prosuse i stegnu. Zato, nemojte da vas iznenadi ako vam se ucini da su meka prilikom oblikovanja, kad odstoje smesa se fino stegne. Ja sam ih napravila uvece a tek sutradan punila nutelom. Ovo je velika mera, od koje mi je ispalo oko 60 vecih lesnik gnezda (velicine kao orah u ljusci). Mogu da se prave i u posnoj varijanti, ukoliko se upotrebi posna cokolada i za smesu i za punjenje.

Napomena: ukoliko je nutela suvise cvrsta za istiskivanje iz sprica, mozete je malo ugrejati u mikrotalasnoj ili na pari, da bi se lakse istiskivala,  ali vrlo kratko, da ne bi bila previse tecna.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar