petak, 26. lipnja 2015.

Lepinice

Lepinice




Ove lepinice bih mogla jesti svaki dan,onako vruce bez icega ili sa kajmakom,sirom i suhim sirom i uz neku salaticu,savrsene su.

Sastojci
200 ml toplog mlijeka
150 ml mlake vode
1 kesica kvasca
1 kasicica secera
150 gr grckog jogurta
1 jaje
2 kasicice soli
600 gr brasna
ulje za przenje
kajmak,sir,suhi sir..

Priprema
1.
U zdjeli izmijesati mlijeko,vodu,secer i kvasac i ostaviti 5 min.Dodati jogurt,jaje i brasno pomijesano sa soli.Mikserom sa nastavcima za tijesto mijesiti 7-8 min da se dobije mekano,glatko i malo ljepljivo tijesto.Pokriti cistom krpom i ostaviti da naraste.Naraslo tijesto istresti na brasnom posutu podlogu,premijesiti ga i podijeliti na 8 loptica.U tavu nasuti ulja da pokrije dno tave.Svaku lopticu razvaljati na 0,5 cm i peci na ulju po par minuta sa obje strane da porumene.
Posluživanje
Sluziti uz kajmak,sir,suhi sir

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar