ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

GIBANICA NA JEDAN OD LAKŠI NAČINA





Jednostavna gibanica, jedan od recepata, ukusna i laka za pripremu. Uživajte!


Sastojci:

½ kg kora za pitu
4 jajeta
½ kg feta sira
1 kisela pavlaka (2 dcl)

 


1 jogurt (2 dcl)
1 dcl ulja
1 manja tikvica, 1 šargarepa, šolja graška (ovo je opciono, može i ne mora  )
so, ako sam sir nije preterano slan
100 gr kačkavalja za posipanje
puter za premazivanje tepsije
Priprema:

Ako ste kupili povrće (a ne kao „neki“) ili ako ste kojim slučajem imali isto kod kuće, obarite ga i iseckajte na kockice (sem graška…jel…).
Bez obzira na povrće, da li imate ili ne, umutite 4 žumanca, feta sir, kiselu pavlaku, jogurt, ulje i so ako je potrebno. Ako pravite sa povrćem, prelijte preko povrća, pa dodajte ulupana 4 belanca. Ako pravite bez povrća, samo ulupajte belanca i dodajte ih masi.

 


Namažite tepsiju puterom, te poslažite 4 kore tako da vire iz tepsije, a da kasnije njima možete prekriti celu gibanicu.
Ostatak kora isecite na rezance i umešajte ih ravnomerno u masu.
Masu sipajte na pripremljene kore u tepsiji, upakujte gibanicu, prelijte je sa malo ulja i narendajte od gore kačkavalj
Pecite gibanicu na 180°C nekih 45 minuta. Ako vam se za to vreme učini da je sir jako porumeneo, odsecite parče papira za pečenje i njime prekrijte gibanicu, pa nastavite sa pečenjem. Servirajte toplo (ne vrelo  ) i uživajte.
Izvor:  www.kuvajmo-blogovski.com

Nema komentara:

Objavi komentar