petak, 26. lipnja 2015.

Figaro

Figaro



Odličan biskvit, posipan sa orasima, lješnjacima, premazan marmeladom i pokriven beze prekrivačem, jako fin  i jako jednostavan. Kolač za svaku prigodu, probajte svakako.


Sastojci
Biskvit:
5 žumanjaka
100 grama šećera
100 grama ulja
50 ml mlijeka
150 grama brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
1/2 žlice octa
Posip:
100 grama ili oraha, ili lješnjaka, ili badema (nasjeckanih)
đem od marelice
Beze:
5 bjelanjaka
100 grama šećera

Priprema
1.
Izmiksajte pjenasto žumanjke sa šećerom, pa postepeno dodajte ulje, mlijeko, brašno sa praškom i ocat.
U tepsiju 20x30 stavite pek papir pa izlijte smjesu.

2.
Posipajte orahe ili lješnjake pa stavite peći na 170 stupnjeva 20 min.

3.
Nakon 20 min.izvadite iz pećnice premažite marmeladom.

4.
Izmiksane bjelanjke sa šećerom premažite po marmeladi pa vratite u pećnicu i pecite još 20 min.

5.
Pećeni kolač dobro ohladite.

Nema komentara:

Objavi komentar