ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

ČOKOLADNI KUGLOF





Vrlo jednostavne pripreme i specifičnog okusa, kuglof zauzima posebno mjesto u gastronomiji. Umjesto klasičnog kuglofa pripremite čokoladni i dodatno ga ukrasite čokoladnom glazurom.
SASTOJCI
ZA KUGLOF
125 g maslaca
150 g šećera
150 ml mlijeka

 

100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
20 g kakaa
1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
2 jaja

ZA GLAZURU
40 g maslaca
100 g čokolade

123

PRIPREMA
Za kuglof:
1.
Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
2.


Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.
Za glazuru:

  1.
Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.
2.
Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.

Posluživanje
Kolač ohladite, narežite i poslužite.

Savjet
Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar