četvrtak, 25. lipnja 2015.

BUREK SA MESOM BEZ KORA: NEŠTO POSEBNO A VRLO JEDNOSTAVNO





Ovako pripremljen burek, pita, KAKO god ga budete poželeli nazvati, veoma je ukusan, a što je još važnije, izuzetno lak i brz za pripremu. Možete ga poslužiti toplog, a jednako je dobrog ukusa i hladan.

Sastojci:

300 gr mlevenog mesa (koristila sam svinjsko)
2 – 3 glavice crnog luka
4 jajeta
1 šoljica mleka
1 jogurt (čaša od 2 dcl)
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo

 


so (stavila sam 2 kašikice)
biber (stavila sam 1 ravnu kašikicu)
ulje za tepsiju
Priprema:

Crni luk iseckati na sitno. Ja se uglavnom uhvatim multisecka, pa ako imate, slobodno se i vi poslužite istim.
Pomešajte mleveno meso, crni luk, jaja, jogurt, mleko i začine.
Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve zajedno dobro sjedinite.
Sipajte u dobro podmazanu tepsiju, najlepše bi bilo okruglu, te stavite da se peče na 200°C oko 45 minuta.
Možete poslužiti toplo ili hladno, KAKO sam gore i navela. Isecite na komade i tako servirajte. Moja prva pomisao za kombinaciju uz ovaj burek bilo je kiselo mleko, te sam isto ponudila svojim ukućanima.

 
  Za sebe i onaj maštovitiji deo moje familije (maštovitiji na temu kombinacija hrane, a to je moje starije dete), pripremila sam sos od jabuka, koji je bio odličnog ukusa i još bolje išao uz ovaj burek sa mesom. Odaberite svoju kombinaciju i isprobajte, ukusno je! Prijatno!
Izvor:  www.kuvajmo-blogovski.com

Nema komentara:

Objavi komentar