nedjelja, 28. lipnja 2015.

Burek recept za sva vremena





Burek - recept za sva vremena pogledajte pripremu Bureka i naucite pripremati pitu


Sastojci
 za tijesto; 1000g brašna ( je 1500g tjesta ), so i mlaka voda
1500g mljevenog mesa,
crveni luk,
bijeli luk,
biber i
so
mesna smjesa 1500g mljevenog mesa, crveni luk, bijeli luk, biber i so

Priprema
1.
-mjesiti tijesto,tako da ne bude "mecavo" ni previše tvrdo,dodavati brašno po potrebi
-tijesto držite u plastičnoj kesi najmanje 20 min (u hladnjaku i do 2 dana )
-tjesto podijeliti na 4 jufke i mijesiti na novo sa malo brašna
-jufke razviti i nauljiti sa uljem ili maslacem
-razvlačiti tijesto opuštenim prstima na tekstilnom stoljnjaku
-poredati mesnu smjesu sa strane u 30-tak cm širine
-rolati sa svake strane uz pomoć stoljnjaka
-rolanu jufku položiti u krug na tepsiju ili sjeći na pola i oblikovati kolutiće
-namastiti burek sa uljem ili topljenim maslacem
-Burek peći u zagrijanoj pećnici na 250°C oko 20 min.
-preliti kipućom vodom,ponovo vratiti u pećnicu narednih 5 min.
-po želji preliti sa malo topljenog maslaca

Posluživanje
-poslužiti uz kiseli salatu ili jogurt

Nema komentara:

Objavi komentar